The viaLibri website requires cookies to work properly. You can find more information in our Terms of Service and Privacy Policy.

Recently found by viaLibri....

The Penguin. (John Lennon in His Own Write. A Spaniard in the Works). MET ORIGINELE, GESIGNEERDE TEKENING.
(Harmondsworth), Penguin Books, (1968). Paperback. 160 p. Geïllustreerd door by John Lennon. Wat verbleekt, voorzijde omslag deels los.l Met een originele, gesigneerde tekening door John Lennon en de handtekening van Yoko Ono, op een kaart die aan de eerste pagina geniet is: de welbekende karikatuur van de bebrilde Lennon en glimlachende Ono.De tekening en handtekeningen werden verworven op 28 maart 1969 door de elfjarige Lorenzo Ledel, die met zijn moeder, de Nederlandse journaliste Emmy Ledel-Huf (1922-1992), naar het Amsterdamse Hilton Hotel was gegaan. Zij zou daar John Lennon en Yoko Ono interviewen bij hun legendarische Bed-In for Peace. Het uitgebreide interview van Emmy Ledel werd gepubliceerd in Het Parool (het originele krantenknipsel ligt in het boek). De jonge Lorenzo, gezeten op de bedrand van de wereldberoemde kunstenaars, wist maar liefst tien gesigneerde kaarten te verwerven. Diezelfde week verkocht hij deze op het schoolplein aan klasgenoten voor een gulden per stuk. Dit is de laatste kaart en de enige met een tekening! De grote tekening die Lennon aan de jongen gaf is in de loop der tijden verdwenen... Een fantastische relikwie, een herinnering aan een grote hap-hap-happening!
      [Bookseller: Antiquariaat Fokas Holthuis]
Last Found On: 2018-01-12           Check availability:      booklooker.de    

LINK TO THIS PAGE: www.vialibri.net/years/items/32560129/1968-lennon-john-the-penguin-john-lennon-in-his

Browse more rare books from the year 1968


      Home     Wants Manager     Library Search     562 Years   Links     Contact      Search Help      Terms of Service      Privacy     


Copyright © 2018 viaLibri™ Limited. All rights reserved.