The viaLibri website requires cookies to work properly. You can find more information in our Terms of Service and Privacy Policy.

Recently found by viaLibri....

Het vlas. Uit het Deensch vertaald door Marie Nijland-van der Meer de Walcheren. Geteekend en gekleurd door B. v.d. Leck. (WITH EX LIBRIS BY VAN DER LECK)
Amsterdam, De Spieghel, (1941). Ingenaaid met flappen. 10 (= 24) p. Gedrukt op de persen van De IJsel te Deventer in een oplage van 550 genummerde exemplaren. 1e druk. Omslag iets verbruind en enkele onvermijdelijke schaafplekjes aan de randen.l Hoogtepunt in de twintigste-eeuwse boekvormgeving. Deze uitgave is, van illustratie tot uitroepteken, met de hand getekend door Bart van der Leck, in zijn typisch-hoekige, geometrische stijl (de stijl van De Stijl). Tekst en afbeelding worden afgewisseld door lijnen en vlakken in de primaire kleuren blauw, geel en rood. K-nummer 744 op achterzijde omslag.Met op de binnenzijde van het voorplat een exlibris van B.H. Nijland, volgens haar nazaten ontworpen door Bart van der Leck!Bernardina Helena ('Diek') Nijland was de dochter van de vertaalster van het Vlas, Marie Nijland-Van der Meer de Walcheren. Diek Nijland was getrouwd met de architect Piet Elling, die decennialang bevriend was met Bart van der Leck. Van dit eenvoudige exlibris, gedrukt in rood en zwart, zijn geen andere exemplaren bekend. Niet in Collectie Meermanno.
      [Bookseller: Antiquariaat Fokas Holthuis]
Last Found On: 2017-10-24           Check availability:      booklooker.de    

LINK TO THIS PAGE: www.vialibri.net/years/items/23783596/1941-leck-bart-van-der-andersen-hc-het-vlas-uit-het-deensch-vertaald

Browse more rare books from the year 1941


      Home     Wants Manager     Library Search     562 Years   Links     Contact      Search Help      Terms of Service      Privacy     


Copyright © 2018 viaLibri™ Limited. All rights reserved.