The viaLibri website requires cookies to work properly. You can find more information in our Terms of Service and Privacy Policy.

Recently found by viaLibri....

Seba, Albertus - Shells.
SCHELPEN: TONNETJES EN HELMSLAKKEN uit de Indopacific en westelijke Atlantische OceaanIn de tijd met de hand gekleurde kopergravures uit de zgn. Thesaurus van Albertus Seba, uitgegeven te Amsterdam tussen 1735-1765.Albertus Seba (1665 - 1736) was een Nederlandse apotheker en verzamelaar. Seba was populair bij zeelieden die in de Amsterdamse haven aanlegden. De door hen meegebrachte exotische planten en dierlijke producten waren de basis voor zijn recepten. Hij ruilde veelal tegen zijn medicijnen en behan-delde de bemanning. Zo kwam Seba aan een enorme verzameling van vogels, slangen, hagedissen, insecten en schelpen. Hij verkocht zijn verzameling in 1725 voor fl. 15.000 aan Peter de Grote en maakt sindsdien onderdeel uit van de Kunstkamer in St. Petersburg. Seba´s Thesaurus was een bijzonder kostbaar werk. Zowel in productie, als in aanschaf. De vele illustraties werden door maar liefst 13 verschillende graveurs in het koper gezet. De Thesaurus vormt een belangrijke registratie van natuurhistorische kennis van het begin van de 18e eeuw en diende zowel als academische leidraad en als decoratieve encyclopedie. Prijs: ?1.350,- (incl. lijst).
      [Bookseller: Inter-Antiquariaat MEFFERDT & DE JONGE]
Last Found On: 2017-04-03           Check availability:      NVvA    

LINK TO THIS PAGE: www.vialibri.net/years/items/1825671/1735-seba-albertus-seba-albertus-shells

Browse more rare books from the year 1735


      Home     Wants Manager     Library Search     562 Years   Links     Contact      Search Help      Terms of Service      Privacy     


Copyright © 2018 viaLibri™ Limited. All rights reserved.