Recently found by viaLibri....
2017-05-09 13:22:43
Piemontese, Alessio (pseud. Girolamo Ruscelli)
De Secreten. Inhoudende seer exellente en wel gheapprobeerde Remedien, teghen veelderhande cranckheden, wonden, ende andere accidenten. Met de maniere van te distilleren, perfumeren, consitueren maken, te verwen, coleuren, ende goeten. Wt den Francoise overgheset. WAARBIJ: Dat Tvveede Deel der Secreten. Die hy by een heeft vergadert ende ghetrocken uyt veel goede ende excellente Aucteurs. Nu overgheset uyt den Fransoys in onse ghemeene Nederlandtsche Duytsche sprake. Met een generale Tafele van alle t' ghene dat hier inne begrepen is.
Amsterdam, Jan Evertsz. Cloppenburch 1614. 2 delen in 1 band, 260 (12), 164 (10) p. Origineel Perkament, 8° (Opnieuw in de band gezet, mist pagina 161/162 van het tweede deel, vochtvlekkig, plaatselijk wormgaatjes in de marge. Alessio Piemontese is vermoedelijk het pseudoniem van de 16e- eeuwse Italiaanse dokter en alchemist Girolamo Ruscelli 1500-1566. Zijn boek boek 'De Secreten' was immens populair en verscheen in meer dan 100 uitgaves. Zijn werk werd vertaald in het Latijns, Duits, Engels, Spaans, Frans, Pools en Nederlands en was de aanleiding voor het verschijnen van een stroom van gelijksoortige boeken. Het boek is een handboek met praktische recepten en wordt genoemd als de beste verhandeling uit die tijd over de huishoudelijke toepassing van chemie, de kunst en de geneeskundige werking daarvan.).
Bookseller: Antiquariaat De Roo
Check availability:

Search for more books on viaLibri

LINK TO THIS PAGE: https://www.vialibri.net/years/books/97976230/1614-piemontese-alessio-pseud-girolamo-ruscelli-de-secreten-inhoudende-seer-exellente-en

Browse more rare books from the year 1614