Recently found by viaLibri....
2020-11-12 20:16:16
Biestkens, NicolaesBIJBEL
Biblia dat is De gantsche Heylige Schriftuure, Vervattende Alle de Boeken des Ouden en Nieuwen Testaments, Naar het Exemplaar van Nicolaas Biestkens.
Amsterdam, Kornelis van der Sys, 1721. (21) 448, (2) 146 p. Blind-gestempeld Leer met ribben, Folio 40,3 x 26 x 11 cm. (Latere band, het register is aan het einde van het voorwerk gebonden in plaats van achterin, boekblok licht gebruind met plaatselijk een vochtvlek, gedeelte onderste marge verso fol. 372 verstevigd, de eerste en laatste paar bladen zijn aan de binnenste en/of buitenste marge verstevigd. Net en compleet exemplaar van de laatste uitgave van de Biestkensbijbel, een doperse uitgave van de Bijbel bekend geworden door de uitgever Nicolaes Biestkens (van Diest), -1585. De tekst van de Biestkensbijbel is gebaseerd op de vertaling van Luther, met gebruik van andere vertalingen en was de eerste nederlandstalige Bijbel waarbij de verzen genummerd werden. Onder de doopsgezinden werd deze vertaling veelvuldig gebruikt en zelfs na de komst van de Statenvertaling werd deze nog herdrukt. De Bijbel bevat het Oude en Nieuwe Testament en de Apocriefen en is gebonden in een stevige blind-gestempelde bordeaux-rode leren band.)
Bookseller: Boekhandel De Roo [Netherlands]
Check availability:

Search for more books on viaLibri

LINK TO THIS PAGE: https://www.vialibri.net/years/books/263244209/1721-biestkens-nicolaesbijbel-biblia-dat-is-de-gantsche-heylige

Browse more rare books from the year 1721