Recently found by viaLibri....
2020-02-14 18:31:13
Maurice Gilliams, Jacques Gorus
Oud-Vlaams Hoofd (St. Anneke). Album met een reeks van vijftien originele prenten, geëtst, gedrukt en getekend door de kunstenaar Jacques Gorus.
Antwerpen Eigen Beheer 1966. Losbladig in originele overslagdoos. Van dit album verschenen 68 exemplaren. In ieder album is een reeks van vijftien originele etsen van Jacques Gorus verzameld. 50 exemplaren werden genummerd van 1 tot 50. Dit exemplaar is nummer 34. Gesigneerd door Gorus en Gilliams. Drie exemplaren, niet in de handel, voorzien van merkletters A.B.C. bevatten tevens al de staten van een zestal etsen. Vijftien exemplaren, genummerd van I tot XV, bevatten de eerste staat van een zestal etsen alsmede een originele tekening. De typografische verzorging werd uitgevoerd door drukkerij G. De Batist, te Antwerpen. Met 3 bladen tekst 'Begroeting' (en boekverzorging) door Maurice Gilliams. Exemplaar nummer 34. Jacques Gorus was schilder, aquarellist, tekenaar van figuren, stadszichten en landschappen maar vooral gekend als etser van het Antwerpse straatleven. Hij is een meesterlijk observator van de menselijke soort. In tekeningen en etsen geeft de kunstenaar zijn toeschouwers les in lichaamstaal. Jacques Gorus verbleef in de jaren 1925-1937 op het Vlaams Hoofd. 0 g.
Bookseller: BOOKSELLER - ERIK TONEN BOOKS [antwerpen, Belgium]
Check availability:

Search for more books on viaLibri

LINK TO THIS PAGE: https://www.vialibri.net/years/books/180038247/1966-maurice-gilliams-jacques-gorus-oud-vlaams-hoofd-st-anneke-album

Browse more rare books from the year 1966