The viaLibri website requires cookies to work properly. You can find more information in our Terms of Service and Privacy Policy.

Recently found by viaLibri....

De lokstem en andere gedichten.
- Den Haag, (A.A.M. Stols), 1924. Ingenaaid met omslag. 32 p. Gedrukt in een oplage van 50 genummerde en door Van Nijlen en Stols gesigneerde exemplaren. 1e druk. Omslag verbruind.l Dit exemplaar werd weliswaar niet gesigneerd door Stols (wel door Van Nijlen), maar Stols schreef wel een opdracht op het voorste schutblad: 'voor Th. Wink/ Maastricht, 21-6-24'.Uit Stols' memoires: 'Van Jan van Nijlen heb ik in 1924 het bundeltje De lokstem uitgegeven. Dit was het eerste van een serie kleine boekjes die ik onderbracht in de reeks 'To the happy few', een aan Stendhal ontleende titel. De serie volgde het voorbeeld van de grote Franse uitgever Édouard Champion met zijn reeks 'Les amis d'Édouard'. Champion vroeg aan zijn auteurs en vrienden zo nu en dan een korte tekst, liefst niet eerder uitgegeven, die hij liet drukken, buiten de handel hield en cadeau deed aan wie hij wilde. Jan van Nijlen was de eerste die ik wist te strikken voor een soortgelijk plannetje'. To the happy few 1. Van Dijk 23.
      [Bookseller: Fokas Holthuis]
Last Found On: 2018-01-09           Check availability:      ZVAB    

LINK TO THIS PAGE: www.vialibri.net/years/items/32240247/1924-nijlen-jan-van-de-lokstem-en-andere-gedichten

Browse more rare books from the year 1924


      Home     Wants Manager     Library Search     563 Years   Links     Contact      Search Help      Terms of Service      Privacy     


Copyright © 2019 viaLibri™ Limited. All rights reserved.