viaLibri Requires Cookies CLICK HERE TO HIDE THIS NOTICE

Recently found by viaLibri....

Speculum principum ac justitiae []. Quo regalium, amortizationum, fiscalium, usurarum, decimarum, & omnium gravaminum, omnesque quotidianae materiae, nusquam antea ita enucleatae, irrefragabiliter decidutur. Cum repertorio alphabetico juris utriusq. Doctoris Richardi Sancti Martini. Opus sane, quo vt paucis omnia concluda quicquid & principibus, judicibus, & advocatis est necessarium includitur. Cum privilegio.
15300129 1 demi-basane XIXe, dos à nerfs orné. -Lég. mouillures dans la marge ext. des 10 derniers ff. (bordure ext.). -Bel exemplaire, grandes marges. in-4 de 18 ff.-CCXXXIII ff.-1 f. n.ch. (avec marque de Galliot Du Pré au verso) ; Parisiis, Gallioto Pratensi, 1530, Edition originale.Moreau, Inventaire chronologique des éditions parisiennes du XVIe siècle, 1988."Pere Belluga va néixer a València, però sen desconeix la data, on també morir al 1468. Jurista. Aconseguí el doctorat utroque iure a la Universitat de Bologna. Fou assessor de justícia criminal de la ciutat de València al 1429. Patí un exili de quinze mesos a Almansa a causa duna disputa legal a les corts lany 1438. Al 1441 es trobava a Nàpols amb Alfons de Borja, el futur Calixt III. Va estar al servei del Magnànim com a mestre racional al 1442, com a advocat patrimonial al 1457, com a advocat fiscal al servei de Joan II al 1458, i novament com a advocat patrimonial al 1461. Singularia iuris. Speculum principum. Escrit entre 1437 i 1441, sen conserva un manuscrit a la Bibliothèque Nationale de París, ms. Lat. 10211, que fou publicat durant el segle XVI a París, València i Nàpols als anys 1530 i 1580, fins i tot a Brussel les al 1655. Pere Belluga va escriure aquesta obra per a Alfons el Magnànim, en la qual hi elaborà una defensa personal de cares a lexili, així com un tractat adoctrinador de monarques a lestil de la Corona regum de Joan Margarit. També realitzà una apologia de lorganització política valenciana i defensà la propagació de la monarquia limitada pels furs i les lleis i per la via del contracte." (Mariàngela Viallonga, Biografia Universitat de Girona).Sur le Père Belluga, cf. Vicente Graullera Sanz, Derecho y juristas valencianos en el siglo XV, pp. 130-132."Su nombre trascenderá a la historia por la importancia de sus estudios jurídicos, sobre todo por su libro "Speculum principum" impreso en Paris en 1530. Su teoría del pactismo en relación con la aprobación de los Fueros y la limitación del poder real por esta norma, tuvo una amplia aceptación." (Graullera Sanz).
      [Bookseller: Librairie Philippe Sérignan]
Last Found On: 2016-09-25           Check availability:      Livre-rare-book    

LINK TO THIS PAGE: www.vialibri.net/years/items/1209642/1530-belluga-pierre-speculum-principum-ac-justitiae-quo-regalium

Browse more rare books from the year 1530


      Home     Wants Manager     Library Search     562 Years   Links     Contact      Search Help      Terms of Service     


Copyright © 2018 viaLibri™ Limited. All rights reserved.