The viaLibri website requires cookies to work properly. You can find more information in our Terms of Service and Privacy Policy.

Recently found by viaLibri....

Il Bacio - Lionello Balestrieri.
Op het water - de kusEts met aquatint gedrukt in kleur, van de hand van Lionello Balestrieri. Vervaardigd ca. 1912. Met potlood genummerd "65"'en gesigneerd "L Balestrieri"'. Afm 44 x 64 cm.Lionello Balestrieri (1872-1958) was van eenvoudige komaf. Hij genoot z"n opleiding aan het Istituto di Belle Arti in Rome en Napels en werd onderwezen door Domenico Morelli en Gioacchino Toma. In 1897 verhuisde hij naar Parijs waar hij in eerste instantie hij z"n brood verdiende als illustrator.Op de Wereldtentoonstelling van 1900 won Balestrieri een gouden medaille en werd benoemd tot voorzitter van de Vereniging van Italiaanse kunstenaars in Parijs.In 1911 ging hij naar Bretagne, waar hij in contact kwam met werk van de postimpressionistische Pont-Aven kunstenaars (waaronder Gaugin), die hem sterk beïnvloedden. Zijn palet wordt lichter van kleur en hij wordt aangetrokken door de overheersende stijl van deze periode, de Art Nouveau. In die tijd moet ook deze Il Bacio tot stand zijn gekomen.Na de eerste wereldoorlog volgden Balestrieri thema"s het Futurisme en nam hij in 1926 met die stroming deel aan de Biënnale van Venetië.Prijs: € 1.350,- (incl. lijst).
      [Bookseller: Inter-Antiquariaat MEFFERDT & DE JONGE]
Last Found On: 2016-02-26           Check availability:      NVvA    

LINK TO THIS PAGE: www.vialibri.net/years/items/1078093/1912-il-bacio-lionello-balestrieri

Browse more rare books from the year 1912


      Home     Wants Manager     Library Search     563 Years   Links     Contact      Search Help      Terms of Service      Privacy     


Copyright © 2019 viaLibri™ Limited. All rights reserved.